Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛وقتی صحبت از قوی‌ترین جانور روی زمین می‌شود عموم ذهن‌ها به سمت جانورانی مانند فیل، نهنگ، شیر، ببر، اسب آبی یا کرگدن می‌رود. باور عمومی بر این است که این جانوران عظیم‌الجثه قادر به حمل صد‌ها کیلوگرم بار هستند، می‌توانند با قدرت زیادی جانوران دیگر را شکار کنند و بنابراین، آن‌ها را باید قوی‌ترین جانوران زمین به شمار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دید دانشمندان، اما حقیقت چیز دیگری است؛ زیرا جثه این جانوران فرق می‌کند. میزان قدرت یک جانور را باید با مقیاس وزن و جثه‌اش بررسی کرد و به همین دلیل است که از نظر علمی، مورچه‌ها قوی‌ترین موجودات جهان محسوب می‌شوند.

البته همه مورچه‌ها دارای قدرت یکسانی نیستند و در این میان، گونه مورچه بافنده آسیایی (Asian weaver ants) از سایر مورچه‌ها قوی‌تر است. مورچه بافنده آسیایی می‌تواند اجسامی را با وزن ۵۰۰ میلی‌گرم بلند کرده و جابه‌جا کند و جالب‌تر این‌که وزن این اجسام حدود ۱۰۰ برابر از وزن خود مورچه بیشتر است. اگر بخواهیم این قدرت را با ورزشکار وزنه‌برداری به وزن ۱۰۰ کیلوگرم مقایسه کنیم، او باید بتواند وزنه‌ای برابر با ۱۰ هزار کیلوگرم (۱۰ تن) را بلند کند.

راز توانمندی این مورچه‌های قدرتمند به‌جز قدرت عضلات برای بلند کردن اجسام، در میزان چسبندگی دست‌ها و پاهایش نیز نهفته است. این مورچه‌ها صفحات چسبناکی با قابلیت تمیز شدن خودکار در پاهایشان دارند که به این حشرات اجازه می‌دهد بدون بر هم خوردن تعادلشان، بار‌های سنگین را جابه‌جا کنند و حتی در مسیر‌های قائم و از بالا به پایین نیز بدون مشکل حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کنند.

 

مورچه‌های بافنده آسیایی که با عنوان مورچه‌های کله‌سبز نیز شناخته می‌شوند، عموما روی درختان زندگی می‌کنند و به دلیل سبک خاص لانه‌سازی خود شهرت دارند. آن‌ها برگ‌های درختان را به شکل منحصربه‌فردی به یکدیگر می‌دوزند و داخل آن تخم‌گذاری می‌کنند. کلونی این مورچه معمولا شامل بیش از ۵۰۰ هزار مورچه کارگر و صد‌ها لانه‌ای است که روی یک درخت یا چند درخت هم‌جوار ساخته شده‌اند.

غذای اصلی این مورچه‌ها با شکار حشرات کوچک و جمع‌آوری شهد گیاهان و دانه‌ها تأمین می‌شود و ساختار اجتماعی بسیار جالب و منحصربه‌فردی در میان آن‌ها از نظر تقسیم کار و انجام وظایف وجود دارد. مورچه‌های بافنده آسیایی معمولا بین ۵ تا ۱۰ میلی‌متر طول دارند و رنگ بدن آن‌ها معمولا بر اساس نوع گونه‌شان در طیف متنوعی بین زرد و قرمز قرار می‌گیرد.

این مورچه‌های قدرتمند شجاعانه از حریم و قلمرو خود دفاع می‌کنند و اجازه ورود حشراتی را که به‌عنوان آفت برای درخت‌ها محسوب می‌شوند، به محل زندگی خود نمی‌دهند. در برخی کشور‌های جنوب‌شرقی آسیا از این مورچه‌ها به‌عنوان آفت‌کش طبیعی در برابر آفات کشاورزی و حشرات و جانوران مزاحم استفاده می‌شود.

زخم ناشی از گزیدگی این مورچه‌ها حتی برای انسان‌ها نیز بسیار دردناک است، چراکه آن‌ها با آرواره‌های قوی خود بدن قربانی را می‌گزند و اسید فورمیک به آن تزریق می‌کنند.

منبع:سینا پرس

انتهای پیام/

قوی‌ترین جانور جهان، مورچه بافنده آسیایی 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۷۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • تست فنی ۲۵ بازیکن مطرح برای بازی در لیگ کره جنوبی
  • موافقت با خواهرخواندگی بندرعباس با پنج شهر آسیایی
  • خوک خاکی؛ پسرخاله مورچه خوار (فیلم)
  • عزیزی: برای مسابقات آسیایی تنیس برنامه داریم
  • دقیقی: شمس آذر می‌توانست آسیایی شود
  • ایران : تحریم مسابقات مچ اندازی
  • ایران مسابقات مچ اندازی آسیایی ازبکستان را تحریم کرد
  • دومین روز اجلاس مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی + فیلم